Politie assen vraagt mensen alert te zijn i.v.m. vele autobranden de laatste maanden!

 Sporen

De politiewoordvoerder laat weten dat nog niet wordt uitgegaan van een persoon of een groep die verantwoordelijk zou kunnen zijn voor alle branden. “We gaan in de meeste gevallen wel uit van brandstichting, maar de moeilijkheid met brand is, dat veel sporen ook verloren gaan. Daarom is het ook lastig om er een patroon, een werkwijze in te ontdekken. Overigens moeten we bij de laatste autobrand nog onderzoek doen, voordat we met kunnen zeggen of het hier om een mogelijke brandstichting gaat.”

De woordvoerder vraagt wel of mensen in Assen hun oren en ogen goed open willen houden. “En als je verdachte situaties of personen ziet, geeft het dan onmiddellijk door. Wij komen liever een paar keer voor niks, maar het kan ook leiden tot een bruikbaar spoor of zelfs aanhouding.”

Foto's 

De politie, zo besluit de woordvoerder, kan uiteindelijk alle meldingen bij elkaar leggen. “En als we dan zien dat bijvoorbeeld een verdachte persoon of een verdacht voertuig op meerdere brandlocaties is gezien door getuigen, dan kunnen we daar iets mee. Dat geldt ook voor foto’s of filmpjes die worden gemaakt tijdens een brand, wij kunnen daarop bijvoorbeeld zien of bij verschillende branden dezelfde mensen op beeld voorbij komen. Ook dat zou dan een indicatie kunnen zijn.”

Bron: http://www.assercourant.nl/algemeen/algemeen-1/politie-legt-nog-geen-verband-tussen-autobranden-kort-achter-elkaar-in-assen-maar-informatie-altijd-welkom